Lewis Hamilton en het team van Mercedes hebben de onderhandelingen over het verlengen van hun huidige verbintenis opgeschort zodat ze zich eerst volledig op de titelstrijd kunnen concentreren.

Hamiltons huidige overeenkomst met Mercedes loopt nog door tot en met 2015, maar het team en de coureur willen ook daarna graag met elkaar verder. De onderhandelingen over het verlengen van het contract zijn echter toch opgeschort, vanwege de titelstrijd waar Hamilton en zijn Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg in verwikkeld zijn en alle druk en spanning die daarbij komt kijken.

“We bevinden ons in een zeer spannende fase van het seizoen waarin veel op het spel staat, dus het is belangrijk dat we daar volledig op geconcentreerd blijven en niet daarnaast ook nog intense onderhandelingen gaan voeren over een overeenkomst die sowieso pas over anderhalf jaar afloopt”, legt Mercedes-teambaas Toto Wolff uit aan Autosport.

Wolff benadrukt daarbij gelijk dat Mercedes en Hamilton tevens hebben afgesproken om tijdens de pauze in de onderhandelingen niet met andere partijen om de tafel te gaan. “Die toezegging hebben we aan elkaar gedaan. Lewis opent geen gesprekken met een ander team en wie zullen niet met andere coureurs praten.”

“Voor ons is dat ook überhaupt geen optie: wij benaderen sowieso geen andere coureurs voordat we een duidelijk beeld hebben van hoe en of we onze samenwerking met Lewis kunnen voortzetten”, aldus Wolff, die benadrukt dat het team en de coureur elkaar vertrouwen door dit gentlemen’s agreement, waarvan hij ongetwijfeld ook hoopt dat het mogelijke transfergeruchten tegengaat.