Hoewel het team steevast in de achterhoede eindigt, ziet het team het gat naar de concurrentie al het hele seizoen kleiner worden. Het geluk bleek tot nu toe echter niet aan de zijde van het Spaanse team.

“Met de Grand Prix van Singapore in mijn achterhoofd, denk ik dat we een stap in de goede richting hebben gezet”, legt Narain Karthikeyan uit. We zijn de laatste paar races sowieso redelijk snel geweest, maar het ontbrak ons elke keer aan een beetje geluk. We moeten de opwaartse lijn naar het einde van het seizoen zien door te trekken.”

De eerstvolgende mogelijkheid daartoe is volgende week in Japan. Het doorgaans populaire circuit van Suzuka spreekt ook bij Karthikeyan tot de verbeelding: “Het circuit is even uitdagend als snel. Het is een circuit waar ik van houd en waar ik mooie herinneringen heb liggen.”

Voor Pedro de la Rosa geldt hetzelfde. Hij won op Suzuka diverse Formule 3 en Formule 3000-races, wat voor hem de deur naar de Formule 1 opende. “Het circuit heeft me altijd wel geluk gebracht. Ik hoop dan ook dat ik komend weekeinde een goed resultaat kan neerzetten. Suzuka is een prachtig circuit, waarbij de juiste combinatie van paardenkrachten en aerodymica van cruciaal belang is. De beste auto’s komen hier bovendrijven.”

Teambaas Luis Pérez-Sala reed in zijn jaren als Formule 1-coureur ook over het Japanse asfalt: “Snelle bochten worden afgewisseld met lange, rechte stukken. Dat maakt het een heel aantrekkelijk circuit voor de coureurs. Op Suzuka kunnen we met onze eerder gewonnen data de updates blijven doorontwikkelen en hopelijk kunnen we opnieuw een stap vooruit maken.”