Als Red Bull en Toro Rosso zich terugtrekken uit de Formule 1 en er derde auto’s ingezet moeten worden door de topteams, is Max Verstappen volgens het Algemeen Dagblad een optie voor Mercedes en Ferrari.

De Nederlandse krant meldt dat Mercedes en Ferrari ‘lonken’ naar de achttienjarige Nederlander. Verstappen heeft een doorlopend contract met Red Bull, maar komt op de markt in het geval de energiedrankfabrikant haar formaties opdoekt.

Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz heeft aangegeven eind oktober de knoop door te hakken, afhankelijk van hoe de zoektocht naar een motorleverancier voor 2016 verloopt. Verstappen zelf denkt niet dat Red Bull stopt. Vader Jos evenmin, maar hij maakt zich anderzijds ook geen zorgen.

Volgens vader Verstappen heeft doorgaan bij Toro Rosso de voorkeur. Maar, schrijft hij in zijn column voor De Telegraaf, als dat niet mogelijk is en er door een vertrek van de Red Bull-teams derde auto’s ingezet moeten worden, ‘komen de kaarten ook voor Max natuurlijk weer anders te liggen’.

Mercedes & Ferrari
Dat Mercedes en Ferrari interesse in Max Verstappen hebben, is geen geheim. Dat was al zo voor hij in de Formule 1 debuteerde. Het lijntje naar Mercedes is ook warm gehouden, getuige ook een ontmoeting tussen teambaas Toto Wolff, Jos Verstappen én manager Raymond Vermeulen in Sotsji.

Aan Formula1.com vertelt Wolff desgevraagd dat ze gewoon zaten te keuvelen. “Want ik ken die gekke Jos al jaren”, grapt Wolff. Op de vervolgvraag of het echt alleen koffiepraat was, aangezien Vermeulen erbij zat, wil een schaapachtig lachende Wolff echter geen eenduidig antwoord geven.

Volgens het AD zou Ferrari Verstappen ook graag zien als bestuurder van een eventuele derde auto. Ferrari probeerde volgens geruchten – onder meer verspreid door het aan Red Bull gelieerde SpeedWeek – Verstappen zelfs al als ruilobject te gebruiken bij motoronderhandelingen met Red Bull. 

Het dagblad meldt verder dat ook Haas een optie kan zijn. De Amerikaanse nieuwkomer werkt nauw samen met Ferrari en zou – nu Verstappen wellicht op de markt komt – in opdracht van Ferrari wachten met het strikken van Esteban Gutiérrez. Bij Haas zou Verstappen nog een jaar kunnen rijpen.