Nico Rosberg heeft voor meerdere jaren bijgetekend bij Mercedes. Dat heeft het team woensdag bekendgemaakt. De exacte duur van het contract is niet prijsgegeven. Hij staat nu tot in ieder geval 2017 onder contract.

Rosberg rijdt sinds 2010 voor Mercedes. Sindsdien heeft hij zes overwinningen geboekt, zeventien keer op het podium gestaan en is hij acht keer vanaf poleposition vertrokken. Momenteel gaat hij aan de leiding van het wereldkampioenschap, maar na zijn uitvalbeurt in Silverstone is teamgenoot Lewis Hamilton hem tot op vier punten genaderd. 

Ongeacht de uitkomst van de titelstrijd, is Rosberg dus al verzekerd van een langer verblijf bij Mercedes. De bekendmaking is niet geheel toevallig gedaan vlak voor de Grand Prix van Duitsland, de thuisrace van Rosberg en zijn team. 

“We zijn verheugd deze mededeling nu te kunnen doen”, zegt teambaas Toto Wolff. “De contractverlenging brengt stabiliteit en continuïteit voor het team. Nico is vanaf het begin betrokken bij dit project en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan onze opmars. Zijn prestaties in 2014 tonen aan wat wij al lang wisten, dat Nico een coureur van wereldniveau is.” 

Rosberg is trots Mercedes te kunnen blijven vertegenwoordigen. “Het is een lastig traject geweest naar de top, maar we zijn er altijd in blijven geloven. We hebben veel progressie geboekt en ik ben ervan overtuigd dat we nu de juiste mensen op de juiste plaats hebben. Ik kijk uit naar de komende jaren, waarin we meer races en hopelijk titels willen winnen.”