Lewis Hamilton vindt dat hij met zijn overwinning in Monaco weer eens goed heeft laten zien wat hij kan. Volgens de Mercedes-coureur is zijn niveau nog even hoog als in de vorige seizoenen, toen hij vaak domineerde.

“Ik heb wel bewezen dat ik nog net zo sterk ben als altijd”, zegt Hamilton. “En dat zal de rest van het jaar zo blijven. Het voelde geweldig om weer op de hoogste trede van het podium te staan na zo’n lastige serie races.”

Hamilton scoorde in Monaco zijn eerste zege sinds de Grand Prix van de Verenigde Staten in oktober vorig jaar. Hij verkleinde zijn puntenachterstand op kampioenschapsleider en teamgenoot Nico Rosberg een flink stuk.

Nummer 44
De overwinning in het prinsdom was om nog een reden belangrijk voor Hamilton: het was zijn 44ste. Hetzelfde getal dat hij in 2014 als zijn persoonlijke startnummer koos, omdat hij er als kind in de karts al mee rondreed. “Ik kan amper geloven dat ik nu 44 overwinningen heb. Het is een grote mijlpaal voor mij en mijn familie.”

In Canada hoopt Hamilton zege nummer 45 te behalen, op het circuit waar hij bij zijn eerste bezoek in 2007 nummer één binnen haalde. “Ik heb er zin in. Montreal heeft mij altijd wel gelegen, dus hopelijk kan ik er net zo schitteren als toen ik er voor het eerst racete.”

Rosberg
Teamgenoot Rosberg won de eerste vier races van het seizoen, maar kwam er in Monaco met de zevende plaats niet aan te pas. “Ik wist dat er na mijn geweldige seizoensopening moeilijke races zouden komen”, zegt de Duitser. “Hopelijk heb ik mijn portie nu gehad, en gaat het vanaf nu alleen maar beter.”

Rosberg reist in elk geval met vertrouwen af naar Canada. “Het is een geweldig circuit en ik weet zeker dat onze auto het fantastisch zal doen”, zegt hij. Rosberg zal Red Bull scherp in de gaten houden. “Het wordt interessant om te zien hoe zij ervoor staan. We hopen dat we weer wat zijn uitgelopen.”