Kimi Räikkönen rijdt ook in 2017 voor Ferrari. Dat heeft de Scuderia vrijdagochtend bevestigd. De Fin gaat zo zijn zevende seizoen in voor Ferrari.

Carlos Sainz, Valtteri Bottas, Daniel Ricciardo en zelfs Nico Rosberg werden genoemd als mogelijke vervangers van Räikkönen, maar Ferrari heeft er dus toch voor gekozen verder te gaan met de Fin.

Formula One World Championship 2016, Round 9, Austrian Grand Prix, Spielberg, Austria, Sunday 3 July 2016 - Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari on the drivers parade.

Räikkönen heeft reden tot lachen: hij heeft een nieuw contract met Ferrari op zak.

Voor Räikkönen, in 2007 Ferrari’s vooralsnog laatste wereldkampioen, was het altijd een keuze tussen verdergaan met Ferrari of stoppen: “Ferrari is mijn laatste team, dat zeg ik al jaren en is ook niet veranderd.”

Räikkönen, 36, debuteerde in 2001 in de Formule 1 bij Sauber en reed daarna vijf jaar voor McLaren. Van 2007 tot en met 2009 racete hij voor Ferrari, dat hem eind 2009 op straat zette.

Na twee jaar er tussenuit – met avonturen in de rallysport en stockcars – maakte de coureur uit Espoo in 2012 zijn Formule 1-comeback bij Lotus. In 2013 reed hij ook voor dat team, alvorens in 2014 terug te keren naar Ferrari.

De positie van Räikkönen staat al sinds zijn rentree onder druk, maar Ferrari heeft steevast vertrouwen in hem gehouden. Momenteel staat hij derde in het WK, gedeeld met zijn teamgenoot Sebastian Vettel.