Nu Nico Hülkenberg na dit seizoen naar Renault overstapt, is zijn landgenoot Pascal Wehrlein in gesprek om de Duitser op te volgen bij Force India.

Erg vreemd is dat ook niet, want Wehrlein is een Mercedes-protegé en Force India rijdt met Mercedes-motoren. Wehrlein zelf vertelt dan ook aan Motorsport-Total dat ‘er gesproken wordt’.

“Er komt een plekje bij Force India vrij en er wordt natuurlijk gesproken, maar we moeten maar afwachten hoe dat zich ontwikkelt”, verklaart Wehrlein.

“Op het moment sta ik voor de rest van dit jaar echter nog onder contract bij Manor en concentreer ik me daar op. Ons wacht immers nog een flinke klus om Sauber voor te blijven bij de constructeurs.”

Manor staat tiende bij de teams, boven Sauber, met één punt. Dat scoorde Wehrlein in Oostenrijk voor de kleine Britse formatie die korting op haar Mercedes-motoren krijgt door Wehrlein te laten rijden.

Of Force India ook op een dergelijke deal kan rekenen als het de DTM-kampioen van 2015 in dienst neemt, staat echter niet vast. Volgens geruchten zou Mercedes daar niet meer zo happig op zijn.

Volgens het Britse Sky Sports is dit ook een discussiepunt tussen Manor en Mercedes, betreffende gesprekken over een eventueel tweede seizoen van Wehrlein bij dat team.

Wat Force India betreft, is behalve Wehrlein ook Kevin Magnussen genoemd als mogelijke vervanger van Hülkenberg, net als Wehrleins Manor-teamgenoot Esteban Ocon, tevens een Mercedes-protegé.

Formula One World Championship 2016, Round 17, Japanese Grand Prix, Suzuka, Japan, Sunday 9 October 2016 - Pascal Wehrlein (GER), Manor Racing

Of Wehrlein in 2017 weer bij Manor instapt, staat nog niet vast.