Daniel Ricciardo hoopt dat de omvangrijke update die Red Bull naar de Grote Prijs van Spanje brengt het team binnen een halve tel van Mercedes en Ferrari kan brengen.

Tijdens de FIA-persconferentie op de donderdag in Sotsji maakt Ricciardo duidelijk dat hij vooraf liever niet concreet uitspreekt wat hij van de grote update voor Red Bulls RB13 verwacht: “Ik heb het liever over wat ik hoop, en ik hoop dat het een raket is, want we willen er vooraan het veld graag een driestrijd van maken met Mercedes en Ferrari. Hopelijk kan dat met de verbeterde bolide.”

Red Bull heeft zoals Ricciardo en Max Verstappen al eerder hebben aangegeven ‘van alles een beetje’ nodig om de auto beter te maken, al licht hij met name de performance van de achterzijde van de auto eruit. “Wat de afgelopen races is opgevallen in de twee rondjes ofzo waarin we zicht op Ferrari hebben, voor ze net bij ons weglopen, is dat de Ferrari en Mercedes veel grip hebben aan de achterkant.”

“Met deze huidige generatie bolides, is dat iets dat erg belangrijk is voor een goede rondetijd”, stipt Ricciardo aan, waarbij hij – net als Red Bull-topman Helmut Marko eerder – aankaart dat Red Bull de afgelopen jaren wel vaker een geslaagde inhaalslag heeft gemaakt.

“Vorig jaar zetten we een stap in Spanje en konden we daarna stukje bij beetje wat inlopen. Het is dus belangrijk die eerste stap te zetten”, benadrukt Ricciardo. “Ik geloof dat dat in Barcelona zal lukken en dan moeten we maar zien waar dat ons brengt. Als we in Spanje binnen een halve seconde weten te komen, denk ik dat we kort daarna echt dichtbij genoeg kunnen komen om de strijd aan te binden.”

Red Bull moet in Spanje echt een stap zetten, benadrukt Ricciardo.