Red Bulls Helmut Marko denkt dat het team waar Max Verstappen voor rijdt in de kwalificatie zo’n ‘drie, vier tienden’ achter Mercedes-coureur Lewis Hamilton zit. “Belangrijker is echter dat we er qua long runs goed bij zitten.”

Red Bulls Helmut Marko.

Dat vertelt Marko aan de Oostenrijkse tv-zender ORF. Verstappen eindigde in de tweede vrije training als tweede, 0.127 seconde achter Hamilton. “We reden daarbij nog niet volledig in kwalificatie-trim”, vertelt Marko, die echter weet dat dit ook voor Mercedes geldt. “Zij hebben hun speciale kwalificatiemode voor de motor nog achter de hand.”

“Als ze die aan zetten, winnen ze nog drie of vier tienden”, zegt Marko, die ook denkt dat dat het uiteindelijke verschil met Mercedes zal zijn. “Ik denk dat we tussen de drie en vier tienden zitten van Hamilton. Belangrijker is echter dat we er qua long runs goed bij zitten”, haalt Marko aan. Verstappen zelf heeft eerder gesteld dat Red Bull in de kwalificatie binnen drie of vier tienden moet zitten om in de races mee te kunnen doen om overwinningen.