Ruim twintig miljoen euro, dat is naar verluidt het jaarsalaris dat Daniel Ricciardo verdient bij zijn nieuwe werkgever Renault. Volgens het Franse team is dat geen absurd hoog bedrag. “Want het is evenredig aan zijn vaardigheden en talent.”

Renault heeft diep in de buidel moeten tasten om Ricciardo weg te lokken bij Red Bull. De schattingen van zijn jaarsalaris variëren tussen de 15 en 25 miljoen euro per jaar. Een flinke som geld, maar volgens Renault-teambaas Cyril Abiteboul kan Renault zich dat veroorloven. “Het is geen vraag of Renault dat wel kan betalen: dat kan het zeker veroorloven, aangezien onze omzet veertig keer zo hoog is als die van Red Bull. Daar is geen twijfel over.”

Renault-teambaas Cyril Abiteboul. © Motorsport Images.

Voor Ricciardo legt de autofabrikant aanzienlijk meer geld neer dan voor coureurs van de afgelopen jaren, zoals Carlos Sainz, Jolyon Palmer en Nico Hülkenberg. Kan het team dat geld niet beter in ontwikkeling van de auto investeren? “De vraagt draait om de waarde”, legt Abiteboul uit bij Motorsport.com. “Is het zinvol om zoveel geld te investeren in een coureur van Daniels niveau, met de auto die we hebben en de andere kosten die we moeten maken? Wij geloven van wel. We hebben een punt bereikt waarop we in beide kunnen investeren.”

Lees ook – Marko: ‘Renault kan qua budget niet meekomen met Mercedes en Ferrari’

Abiteboul is dus van mening dat Renault de juiste beslissing gemaakt heeft door zo’n groot bedrag neer te leggen voor Ricciardo. “De commerciële deal met Daniel is zeer verantwoord en zoiets vind je bij lange na niet buiten de Formule 1. Het is natuurlijk evenredig aan zijn kwaliteiten en talent, en wat hij meeneemt naar het team. Maar het is geen absurd hoog bedrag. Ik denk dat we het allemaal verstandig aangepakt hebben; het is op geen enkele manier nadelig voor het team. Zij kunnen geld blijven uitgeven aan de ontwikkeling van de auto en de motor.”

© Red Bull.