Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat het team meer geniet van de recente overwinningen, omdat deze voelen als een ‘fantastische beloning’ na de ‘incidentele klappen’ van Ferrari in de kwalificaties. Toch is Wolff niet helemaal tevreden omdat het team sinds de Grand Prix van Duitsland geen poleposition heeft gepakt.

Sinds de zomerstop heeft Ferrari bij alle zes de races telkens de poleposition gepakt. De laatste poleposition van Mercedes was in Duitsland. Desondanks heeft de Duitse renstal drie van de afgelopen zes races gewonnen. ”Op pure snelheid is Ferrari nu de beste, maar op zondag krijgen ze het niet helemaal voor elkaar”, zegt Wolff tegen Motorsport.com. ”Wij houden ervan. We willen graag doorgaan zoals we hebben gedaan. Misschien helpen de incidentele klappen in de kwalificatie ons om te verbeteren”, aldus de Oostenrijker.

Die ‘incidentele klappen’ zorgen ervoor dat Mercedes meer geniet van overwinningen. ”Het is een fantastische beloning voor het team. De prestaties van het team zorgen ervoor dat we op de zondag kunnen presteren wanneer het ertoe doet. Maar het voelt niet helemaal fantastisch omdat we niet de poleposition wisten te pakken”, nuanceert Wolff.

De Mercedes-teambaas gelooft niet dat het team alleen maar profiteert van de mindere strategieën bij Ferrari. ”Het gaat er niet alleen om dat je slimmer bent. We hebben een sterke auto met een goede snelheid op de zondag. Dat is waarom we de undercut of overcut kunnen doen. De laatste drie overwinningen hebben we te danken aan goede coureurs en goede strategieën. Op de zaterdag ontbreekt alleen nog wat snelheid”, aldus Wolff.

Lees ook: De manieren waarop Hamilton in Amerika zijn zesde wereldtitel kan pakken