Volgens Ferrari-coureurs Fernando Alonso en Kimi Räikkönen heeft de Scuderia nog veel werk te doen na de eerste dag in Spanje, ondanks dat ze allebei in beide trainingen bij de eerste zes zaten.

Alonso was in allebei de sessies de snellere van de twee. In VT1 was hij vierde, terwijl Räikkönen zesde was. Na de lunch wist Räikkönen een plaatsje te winnen en eindigde hij pal achter de wederom op de vierde plek terechtgekomen Alonso.

Hoewel dit op zich redelijke klasseringen zijn, zit de stemming er niet echt in bij het Ferrari-tweetal, hetgeen mogelijk komt door het gat naar de mannen voor ze: in VT2 gaven ze meer dan anderhalve seconde toe op dagsnelste Lewis Hamilton, terwijl Daniel Ricciardo op de derde plek een halve tel sneller was dan lokale held Alonso.

“We zullen slimmer dan de rest moeten zijn wat betreft ons voorbereidende werk voor de kwalificatie”, zo maakt Alonso duidelijk waar hij op inzet. “Het lijkt er namelijk op dat we het hier over het algemeen wat lastig hebben en dat de omstandigheden niet in ons voordeel werken. We moeten dus flink aan de bak om de balans van de auto beter te maken en er het maximale uit te halen.”

Pat Fry, de engineering director van de Scuderia, sluit zich daarbij aan: “Onze rivalen hebben bewezen hier zeer sterk te zijn, dus we moeten zorgen dat onze voorbereiding voor de kwalificatie en de race klopt tot in de puntjes”, zo verwoordt hij hetgeen ook Räikkönen beaamt: “We moeten onze data uitvoerig analyseren zodat we de juiste kant op gaan met het werk dat we doen.”