Volgens Ferrari-teambaas Stefano Domenicali is de bij de Scuderia teruggekeerde Kimi Räikkönen ‘rijper geworden’ sinds zijn vorige periode bij het team en heeft de Fin alles in huis om aan de verwachtingen te voldoen.

Räikkönen reed eerder van 2007 t/m 2009 voor Ferrari. Hoewel The Iceman in zijn eerste jaar gelijk de titel pakte voor de Italiaanse renstal, ging het in de jaren daarna om uiteenlopende redenen minder goed. Eind 2009 werd Räikkönen – ondanks een doorlopend contract – op straat gezet om plaats te maken voor Fernando Alonso.

Räikkönen hield zich vervolgens twee jaar lang bezig met de rallysport en enkele NASCAR-optredens, waarna hij in 2012 een Formule 1-comeback maakte bij Lotus, waar hij ook afgelopen seizoen voor uitkwam. Bij Lotus maakte Räikkönen dusdanig veel indruk dat Ferrari besloot hem terug te halen.

Volgens Ferrari-teambaas Stefano Domenicali is de Räikkönen van nu ‘rijper’ dan die van een paar jaar geleden en beseft de 34-jarige coureur uit Espoo bovendien wat er op het spel staat en verwacht wordt bij Ferrari.

“Hij weet hoe hij met de druk moet omgaan waar je mee te maken krijgt als je voor Ferrari rijdt en ook nog eens de teamgenoot van Fernando Alonso bent”, stelt Domenicali in de Gazzetta dello Sport. “Kimi is daarnaast tot op het bot gemotiveerd en beschikt over de ervaring die nodig is om de uitdagingen van een zwaar seizoen – zoals ons nu te wachten staat – het hoofd te bieden.”

“De laatste jaren is Kimi bovendien gerijpt als coureur, waardoor zijn aanpak nu nog professioneler is en hij dichter bij het team staat. Hij weet wat hij kan, welke uitdagingen hem hier wachten en hoe hij moet samenwerken met een kampioen zoals Alonso.”