Eric Boullier is ervan overtuigd dat zijn team Lotus weer vooraan gaat meedoen. De renstal met zijn basis in Enstone komt namelijk in zijn thuisrace in Silverstone met een aantal updates.

“We verliezen terrein”, vertelt Boullier. “Daar moet snel iets aan gebeuren. We hebben namelijk gewoon een competitieve auto. We zijn niet voor niets vijf keer op het podium geëindigd en hebben een overwinning geboekt. Ik weet zeker dat we weer snel op het podium kunnen staan.”

Lotus begon goed aan het seizoen met een overwinning in Australië. Daarnaast wist Kimi Räikkönen nog drie tweede plaatsen voor het team te halen. Ook Romain Grosjean eindigde in Bahrein nog op het podium. Sinds Monaco heeft het team echter veel terrein verloren met een negende en tiende plaats als beste resultaten.

“We moeten weer een stap voorwaarts maken. Bij de Grand Prix van Engeland hebben we weer een nieuw pakket. Die updates moeten ervoor zorgen dat we het gat met de kop van het veld weer kunnen dichten. Het kan niet zo zijn dat de auto opeens niet meer goed is dus we komen hoe dan ook weer terug.”