McLaren heeft een bescheiden streven voor de race in Melbourne op Albert Park. Het team met voormalig wereldkampioen Jenson Button en talent Sergio Pérez gaat voor een puntenfinish.

Voorafgaand aan de eerste Grand Prix is het lastig te pijlen waar iedereen staat, maar zowel Button als Pérez gaven in de voorbereiding al toe dat zij de MP4-28 nog niet helemaal konden doorgronden. Teambaas Martin Whitmarsh zegt dan ook geen idee te hebben waar ze staan op de grid.

“Onze auto is een nieuw ontwerp en we zijn van plan deze het hele jaar agressief door te ontwikkelen”, aldus Whitmarsh. Hij vervolgt: “Er zit veel potentie in de auto en er is dus nog veel te winnen. Ik denk dat we er in Australië gewoon staan. We willen iets moois laten zien, maar het belangrijkste doel is om punten te scoren.”

Ook Jenson Button acht McLaren kansrijk. “Alles is nu moeilijk te voorspellen. Onze problemen in de tests hoeven niet te zeggen dat we die problemen ook tijdens de eerste race hebben.”

De wereldkampioen van 2009 vervolgt: “Ik heb al verschillende dingen meegemaakt. Vanuit een vreselijke wintertest toch een goede seizoenstart hebben, maar ook vanuit een goede test een vreselijke start hebben. Niemand weet waar hij staat aan het begin van het seizoen in de Formule 1. Dat hoort bij het spel.”