Het Spaanse HRT heeft besloten om de Spanjaard Dani Clos de eerste vrije training van de Grand Prix van Spanje af te laten werken. Narain Karthikeyan moet plaatsmaken.

Clos – die al wel al een aantal Young Driver Tests heeft meegedaan – krijgt hierdoor van HRT de mogelijkheid om zijn eerste Formule 1-kilometers tijdens een raceweekend te maken.

De 23-jarige coureur uit Barcelona, die dit jaar tevens in de GP2 uitkomt, is verheugd dat HRT hem op het circuit in zijn eigen stad laat rijden: “Ik streef er al mijn hele leven naar om in de Formule 1 te rijden, dus dit is een fantastische kans voor me”, vertelt hij.

“Dat ik dan ook nog eens op het Circuit de Catalunya voor het eerst tijdens een Grand Prix-weekend mag rijden, is natuurlijk helemaal speciaal”, vervolgt de test- en reserverijder van HRT.

Clos zal tijdens de eerste vrije training krijgen van zijn land- en stadgenoot Pedro de la Rosa, die één van de vaste racecoureurs is bij de Spaanse formatie. “Om meer kan ik niet vragen”, stelt Clos. “Samen met een Spaanse teamgenoot in Spanje voor een Spaans team rijden is echt een perfect situatie.”

Clos hoopt tijdens de training zelf zijn steentje te kunnen bijdragen aan het testprogramma van HRT. Teambaas Luis Pérez-Sala vertrouwt erop dat dat wel goed komt. “Dani is een geweldige coureur en ik twijfel er niet aan dat hij prima werk gaat leveren”, zegt hij.

De teambaas laat verder weten dat hij er trots op is zijn jonge landgenoot deze mogelijkheid te kunnen bieden en laat weten dat het hem gelukkig stemt dat HRT zo kan aantonen dat het haar best doet om jonge coureurs zich te helpen ontwikkelen.

Foto Dani Clos in de HRT F111 tijdens de Young Driver Test van 2011.