Nico Rosberg verzoekt de raceorganisatie van de Zuid-Koreaanse Grand Prix om de pituitgang aan te passen. De Duitser botste in de tweede vrije training met Jaime Alguersuari toen beide coureurs zich verremden en de Spanjaard net uit de pits kwam.

Gevolg was dat Rosberg zijn Mercedes aan de kant moest parkeren met zijn voorvleugel vast onder zijn wagen. Alguersuari kon zijn weg met een beschadigde flank voorkomen en hervatte met nog een kwartier te gaan zijn werkzaamheden weer. Ondertussen zat Rosberg vooral te balen over de uitgang van de pitstraat. Deze loopt om de eerste bocht heen en komt uit aan het begin van het lange rechte stuk op weg naar de tweede bocht.

“Het kan geen kwaad om na te denken over een paar kleine aanpassingen aan de uitgang van de pitstraat”, meende de Mercedes-coureur na afloop. “De omstandigheden waar niet om over naar huis te schrijven. Alles viel slecht op zijn plaats. Jaime kwam precies op het verkeerde moment naar buiten.”

“Ik dacht dat hij iets langer zou wachten om mij door te laten rijden. Dat deed hij vervolgens niet en toen ik mij dat realiseerde was het al te laat. Het was heel ongelukkig”, aldus Rosberg die bevestigde een foutje te hebben gemaakt maar dat het nooit tot een ongeluk met Alguersuari had geleid als de uitgang van de pits een paar kleine aanpassingen zou krijgen.

“Ik blokkeerde een piepklein beetje en heb hem zo goed mogelijk proberen te ontwijken. Ik had de auto terug kunnen brengen naar de pits maar wilde de wagen niet beschadigden. Veel heb ik er niet mee verloren want de baan droogde niet op. Wel gingen we op de intermediates als een speer.”