HRT-coureur Vitantonio Liuzzi is content met de start van het raceweekend in zijn thuisland Italië. Volgens Liuzzi zit HRT er op Monza bovendien beter bij dan op andere circuits.

“Dit was best een goed begin van het weekend en precies de manier waarop ik de Grand Prix in mijn thuisland wilde beginnen”, verklaart de Italiaanse coureur die vandaag als 22e en 21e eindigde.

“Deze baan past bovendien goed bij onze auto, want er zijn weinig snelle bochten op Monza en dan merk je niet zo erg dat je downforce tekort komt”, vervolgt Liuzzi.

“We hebben het gat met onze directe rivalen dan ook aardig weten te dichten. Verder hebben we vooral veel nuttige informatie ingewonnen en iedereen binnen het team heeft goed werk geleverd. Als we dit vasthouden en hard blijven werken, kan het een mooi weekend worden.”

Voor teamgenoot Daniel Ricciardo verloopt het weekend daarentegen nog niet al te mooi. ’s Ochtends ging alles nog goed, maar ’s middags niet bepaald: “Ik had in de middagsessie gelijk in mijn eerste ronde al een elektronisch probleem”, vertelt de coureur die de sessie als laatste afsloot.

“Mijn monteurs hebben goed werk geleverd en het probleem verholpen zodat ik toch nog een aantal ronden kon rijden, maar ik had er liever twintig of dertig gedaan”, bekent de rookie die in de middag op zeven ronden is blijven steken, maar de moed toch nog niet opgeeft: “We zitten hier dichter bij Lotus en Virgin en Monza past goed bij onze auto. Het kan dus nog een goed weekend worden”, denkt ook hij.