Hoewel Ferrari langzaam maar zeker hun aandacht verschuift naar 2012 is Fernando Alonso nog volledig gefocust op 2011. De Spanjaard houdt, ondanks een achterstand van 89 punten op Sebastian Vettel, nog steeds hoop op de titel.

 

Opgeven komt niet in zijn woordenboek voor en dus verklaarde Fernando Alonso, tijdens Ferrari’s zomerevenement in Madonna di Campiglio dat hoewel de kans klein is, hij nog steeds een gooi probeert te doen naar het kampioenschap.

 

“We moeten proberen om zo veel mogelijk races te winnen”, verklaarde Alonso tegenover Autosport. “We zijn realistisch en als je naar de puntenverdeling kijkt, weet je dat het moeilijk gaat worden. Maar we hebben ook zo vaak gezien dat het kampioenschap op z’n kop wordt gezet. Vergeet niet dat wij Ferrari zijn en dat we een morele verplichting hebben, helemaal voor de miljoenen fans over de hele wereld, om altijd voor het maximale te gaan.”

 

“We kunnen niet zeggen dat we de komende acht races in gaan zonder aan het kampioenschap te denken: we zullen de titel altijd met een schuin oog in de gaten houden totdat er absoluut geen hoop meer is.”

 

En om dat te doen, moet Ferrari blijven winnen. “En moeten we hopen dat Vettel nog wat foutjes maakt of problemen krijgt”, vult de Spanjaard aan.