Aabar – een investeringsmaatschappij uit Abu Dhabi – gaat het aandeel van veertig procent dat het in Mercedes GP heeft, verkopen aan Mercedes zelf. Dat bericht Bloomberg.

Volgens Bloomberg doet Aabar dit omdat het haar betrokkenheid bij zowel het raceteam als Mercedes in haar geheel wil afbouwen.

Aabar heeft sinds begin 2011 veertig procent van het Formule 1-team in handen, dat het samen met Daimler – de moedermaatschappij van Mercedes – in verschillende fasen overkocht van Ross Brawn en Nick Fry, de eigenaars van de Mercedes GP voorganger Brawn GP.

Aabar verkocht ongeveer een maand geleden ook haar aandeel van negen procent in Daimler al. Als de verkoop van het aandeel in het Formule 1-team doorgaat, wat volgens Bloomberg nog afhankelijk is van of Duitse en Italiaanse mededingingsautoriteiten daarmee instemmen, heeft Aabar dus geen banden meer met Mercedes. Wat voor bedrag er met de verkoop gemoeid is, is niet bekend.

Als de verkoop doorgaat, blijft Aabar indirect overigens toch nog via een ander team aan de Formule 1 verbonden. IPIC, de International Petroleum Investment Company, is namelijk grootaandeelhouder van Aabar en tevens eigenaar van het Spaanse olieconcern Cespa, dat een sponsor van Toro Rosso is. Een andere Toro Rosso sponsor, Falcon Private Bank, is daarnaast weer deels eigendom van Aabar.