Red Bull heeft een streep gezet onder de botsing tussen beide coureurs in Turkije. Mark Webber en Sebastian Vettel hebben de zaak met elkaar besproken.

Red Bull laat weten dat de beide heren elkaar gesproken hebben op de fabriek in Milton Keynes, in bijzijn van teambaas Christian Horner, adviseur Helmut Marko en technische man Adrian Newey.

Het team heeft het in een persbericht over een ‘positief overleg, waarin een streep is gezet door het incident dat zich in Turkije heeft voorgedaan’.

Vettel, door velen aangewezen als de schuldige, geeft aan dat wat zich in Turkije afspeelde niet best was: “Red Bull bracht ons in een geweldige positie aan de kop van het veld. Wat er vervolgens gebeurde was niet goed. Het spijt me voor het team dat we de leiding in de race verloren.”

“Mark en ik waren met elkaar aan het racen, want dat is wat we doen. We zijn professionals, en dit verandert onze verhouding dan ook niet”, stelt Vettel, die verder zijn vizier richt op de volgende race: “We hebben een geweldig team en de teamgeest is erg sterk. Ik kijk vooruit naar Canada.”

Teamgenoot Webber uit woorden van gelijke strekking: “Het is erg jammer voor het team, want we verloren een goede kans om de race te winnen. Het is een sport, dus dit soort dingen kunnen gebeuren, ook al mag het eigenlijk niet.”

“Ik leef mee met iedereen bij Red Bull. Sebastian en ik zullen ervoor zorgen dat dit zich niet nog een keer voordoet. We blijven ook gewoon samenwerken, dat is geen probleem.”

Webber voegt er nog aan toe dat hij het gebeuren nu graag achter zich wil laten: “We hebben het er nu genoeg over gehad. Het is klaar. We kijken weer vooruit en ik ga me op Canada richten.”