Renault beleeft een moeilijk seizoensbegin. Ook in Azerbeidzjan kon de Franse renstal het tij niet keren. Renault-teambaas Cyriel Abiteboul hoopt dat in Barcelona, waar het Europese deel van het Formule 1-seizoen begint, wel te doen.

Abiteboul kan niet ontkennen dat zijn team door een moeilijke periode gaat: “Het is een moeilijke start van het jaar geweest en ook in Azerbeidzjan hebben we niet de verwachte resultaten gehaald.” De Fransman ziet de Grand Prix van Spanje als een nieuw begin. “De start van het Europese segment van het seizoen is een kans voor ons om te resetten.”

Foto: Motorsport Images

Lees ook: Steiner: ‘Banden aan het werk krijgen is niet waar F1 om draait 

Nico Hulkenberg staat voor de GP van Spanje vooral stil bij het fysiek veeleisende circuit. “Het circuit van Barcelona is een lay-out die ik leuk vind. Het is eigenlijk een heel fysiek circuit. Je voelt de pijn in je nek na de race.” De Duister hoop in Barcelona voort te bouwen op de wintertesten.We hebben er eerder in het jaar een productieve wintertest gehad. Hopelijk kunnen we daarop verderwerken en een goed resultaat neerzetten.”

Hetzelfde verhaal bij teamgenoot Daniel Ricciardo. Hij hoopt op een weekend zonder problemen, wat de Australiër dit seizoen alleen nog maar in China lukte. “We mikken op een foutloos weekend. Hopelijk verlaten we Spanje met wat punten in de koffer”, aldus de goedlachse Australiër. 

Lees ook: Franck Montagny kritisch: ‘Auto van Renault is gewoon slecht dit jaar’