Iets meer dan twee maanden geleden maakte Haas indruk tijdens de pre-season testen. Tijdens de eerste race in Australië kwam Kevin Magnussen nog als ‘best of the rest’ over de lijn, maar sindsdien scoorde het Amerikaanse team geen enkel punt meer. Teambaas Günter Steiner hoopt op beterschap in Barcelona.

Haas toonde zich tijdens de testen in Barcelona als het vierde team, achter de drie topteams. Die rol heeft het nadien enkel in Australië kunnen bevestigen. Het Amerikaanse team worstelt met de bandentemperaturen. “We zagen er tijdens de testen erg competitief uit, maar we moeten dat ook laten zien in een raceweekend. We willen iedereen tonen hoe goed we zouden zijn als we de banden aan het werk krijgen”, zegt Steiner.

Foto: Motorsport Images

Lees ook: Te goed voorbereid? Een te vol schema? ‘F1 kan best zonder vrijdagtrainingen’

De bandentemperaturen spelen volgens de Haas-teambaas dit seizoen een te grote rol. “We zouden niet altijd bezig moeten zijn over het al dan niet werken van de banden. Het is misschien interessant, maar het is niet waar Formule 1 om draait”, legt Steiner uit aan Autosport. “We spenderen miljoenen om deze wagens te ontwikkelen, en dan zouden ze niet presteren omwille van een window waarin het rubber niet werkt.”

De Grand Prix van Spanje is ook een weekend van nieuwe onderdelen. “We brengen onze eerste upgrades van het jaar. Veel onderdelen van de auto zullen veranderen: de voorvleugel, de vloer en veel kleinere onderdelen, zoals spiegels. Het is een vrij belangrijke upgrade”, aldus Steiner.

Die upgrades zou de rangorde wel eens kunnen veranderen volgens Haas-coureur Romain Grosjean: “Je weet dat iedereen grote updates gaat brengen, dus het is alsof iedereen een ‘B-spec wagen’ heeft. Daarom kan het klassement wel eens anders zijn. Ik denk dat het belangrijk is dat onze updates in de goede richting gaan.”

Lees ook: Vooruitgang in gesprekken 2021-regels, maar haast blijft geboden: ‘We zien eind juni als deadline’