Er is een akkoord gesloten tussen Bernie Ecclestone, de huidige baas van de Formula One Group, en het circuit van Imola over een Italiaanse Grand Prix in 2017. Toch lijkt het geen zekerheid dat de Grand Prix van Italië er volgend jaar weer bij is..

Het akkoord is gesloten doordat er financiële problemen zijn bij de organisatie van Monza, waar de huidige Grand Prix van Italië wordt verreden. Dit contract loopt eind dit jaar af en dus, door de financiële malaise, is Bernie Ecclestone op zoek gegaan naar een opvolger en uitgekomen bij Imola. Op dit circuit is tussen 1981 en 2006 de Grand Prix van San Marino verreden.

Toch lijkt het niet zeker dat de Grand Prix van Italië er volgend jaar bij is. Ondanks het akkoord tussen zowel Bernie Ecclestone als de organisatie van Imola, is eerder afgesproken dat de ACI (Automobile Club d’Italia) de Italiaanse Grand Prix zal organiseren vanaf 2017. Zij zijn echter van mening dat de race moet plaatsvinden op het circuit van Monza, en niet op Imola. In de wet is opgenomen dat alleen de ACI de Formule 1 mag verwelkomen als het op Monza is.

Selvatico Estense, de president van Formula Imola, vertelde dat: ”Het wordt een politiek spel. Bernie [Ecclestone] heeft ons een contract opgestuurd en dat hebben wij ondertekend. Als er in de toekomst geen Italiaanse Formule 1-race is, dan is dat de schuld van de ACI, want dan hebben zij deze overeenkomst geblokkeerd.”