Kersvers Caterham-teambaas Christijan Albers wil dat het team snel met updates komt voor de CT05. De nieuwe teamleiding heeft toestemming gegeven voor een flinke investering om dat te bewerkstelligen.

Caterham wil dit jaar koste wat kost de tiende plaats bemachtigen in het constructeurskampioenschap. Lukt dat niet, dan loopt het team twintig miljoen pond aan prijzengeld mis. Het team stelt daarom extra geld beschikbaar om de aansluiting met Sauber en Marussia mogelijk te maken.

“We hebben zo snel mogelijk goede updates nodig”, vertelt Christijan Albers in gesprek met Autosport. “Dat kost natuurlijk veel geld, maar daar zijn we druk mee bezig. Het zal ons echt geen wereldkampioen maken, maar dat is voor nu niet belangrijk. We moeten van Caterham eerst weer een gezond team zien te maken. Daarna kunnen we gaan kijken hoe ver we kunnen komen.”

Voor veel mensen was de aanstelling van Albers een verrassing, iets waar de Nederlander zelf van geniet: “Ik vond het geweldig om de verbazing van de gezichten af te lezen. Ik heb er echter lang over nagedacht en als ik ook maar een seconde dacht dat het niks kon worden, had ik het zeker niet gedaan.”

Het was onwaarschijnlijk dat Caterham in Silverstone mee had gedaan als het niet voor dat weekend kopers had gevonden voor de renstal. In dat licht spreken veel mensen over de ‘redding’ van Caterham, maar Albers ziet dat toch anders: “Wij zien het helemaal niet als een reddingspoging. Wij denken dat er meer uit het team te halen valt dan we toe nu toe van ze hebben gezien.”