*

Albon: ‘Een slordig foutje, ik was de auto ineens kwijt’

Daan de Geus

Daan de Geus

25 oktober 2019 23:30

Albon: ‘Een slordig foutje, ik was de auto ineens kwijt’
Motorsport Images

Alexander Albon maakte na eigen zeggen ‘een beetje een slordige fout’ en eindigde de tweede vrije training in Mexico zo in de muur. “Het ging zo snel, ik was de auto ineens kwijt.”

Hoewel Albon indruk maakt bij Red Bull, waarvoor hij sinds na de zomerstop uitkomt, is de crash in Mexico al zijn tweede in vijf races tijd. In Rusland crashte hij in de kwalificatie, in Mexico hield hij de schade in die zin beperkt tot een klappertje in een vrije training, maar fijn is het alsnog niet.

Lees ook: Verstappen eindigt op P2, maar constateert: ‘Ferrari is te snel, ligt mijlenver voor’

De Britse Thai maakte, zo erkent hij, ‘een beetje een slordige fout’ door de kerbs wat te hard te pakken in sector twee. “Dat was het eigenlijk ook gelijk”, vertelt hij Racefans.net. “Ik had niet verwacht dat het zo zou gaan. Het ging zo snel, ik was de auto ineens kwijt toen hij eenmaal uitbrak.”

De crash betekent dat Albon veel testtijd heeft verloren, want het gebeurde al vroeg in VT2. “We missen zo veel data. Dat maakt het niet makkelijk”, erkent Albon, die echter zag dat de coureur aan de andere kant van de garage – Max Verstappen – goed mee kon komen met de tweede tijd. “Dat laat zien dat de auto goed is. Ikzelf moet nu gewoon het ritme hervinden voor de kwalificatie van zaterdag.”

Lees ook: VT2: Vettel bovenaan na sessie waarin vooral gesimuleerd werd

Lees meer over

Albon Red Bull