*

Albon neemt honneurs waar tijdens filmdag Red Bull op Silverstone

Sjaak Willems

Sjaak Willems

25 juni 2020 12:15

Albon neemt honneurs waar tijdens filmdag Red Bull op Silverstone

In navolging van de concurrentie stuurt ook Red Bull vandaag een auto het circuit op zodat het team kan wennen aan het corona-protocol waar het zich straks in Oostenrijk en verder aan zal moeten houden. Alex Albon loodst de RB16 vandaag door de filmdag op Silverstone. 

Lees ook: In beeld: Max Verstappen klokt eerste kilometers met splinternieuwe RB16

Lange tijd leek het er op dat Red Bull voorafgaand aan de seizoensstart in Oostenrijk niet gebruik zou maken van de trainingsmogelijkheden met oude auto’s dan wel een filmdag met de nieuwe RB16. In Silverstone maakt het team gebruik van zijn tweede filmdag. Ieder F1-team heeft er twee per jaar, op zo’n dag mag er 100 kilometer met de uitdager van 2020 gereden.

Dat moet met speciale banden gedaan worden wat het vergaren van data bijna onmogelijk maakt. Filmdagen worden meestal gebruikt voor een eerste shakedown voor bijvoorbeeld de wintertest en het biedt een kans om alle systemen te testen.

Lees ook: Vettel en Leclerc dolenthousiast over Mugello: ‘Dit circuit verdient een GP’

Racing Point deed al eerder hetzelfde op Silverstone. Mercedes en Ferrari kozen er voor om met oudere auto’s meer kilometers te maken. Nu het post-coronatijdperk aanbreekt voor de Formule 1 zal er met nieuwe procedures geoefend moeten worden. Straks in Oostenrijk en de daaropvolgende races zijn teams aanwezig met een beperkte bezetting en moet er ook onderling afstand bewaard worden. Deze nieuwe werkwijze vergt training.

Vandaag rijdt de formatie uit Milton Keynes dus met de RB16 op het ‘thuiscircuit’ om de hoek. Max Verstappen mocht de auto in februari inwijden met een shakedown, teamgenoot Alexander Albon is dus nu aan de beurt is.