Jaime Alguersuari heeft uitgesloten dat hij in 2012 voor HRT gaat rijden. De coureur uit Barcelona voelt er volgens het Spaanse AS weinig voor om voor het team uit zijn thuisland uit te komen.

 

AS weet uit bronnen van nabij Alguersuari op te tekenen dat een deal met HRT ‘definitief niet tot de mogelijkheden behoort’ voor de voormalige Toro Rosso-rijder, aangezien hij en de zijnen dit als ‘een stap terug in zijn carrière’ zien in plaats van een stap in de goede richting.

 

De 21-jarige Alguersuari lijkt zodoende genoegen te gaan en moeten nemen met een rol als test- en reserverijder. Volgens AS heeft de Spanjaard zijn pijlen op een reserverol bij één van de topteams gericht en behoort een reserverol bij McLaren of Mercedes tot zijn opties.

 

Zowel McLaren als Mercedes beschikken al over testrijders, maar dit zijn in geen gevallen rijders met recente Formule 1-ervaring. McLaren heeft – sinds Pedro de la Rosa naar HRT is vertrokken – Gary Paffett en Oliver Turvey nog onder contract staan, maar geen van beide heeft ooit maar één Grand Prix gereden.

 

Mercedes had vorig jaar met Sam Bird en Anthony Davidson twee Engelse coureurs in dienst om het technische team bij te staan. Davidson deed vooral simulator werk en GP2-coureur Bird was de man die de Young Driver Test voor het team afwerkte. Of dit Britse tweetal ook in 2012 in functie blijft, is nog niet duidelijk.