De regelwijzigingen voor 2017 zullen er voor zorgen dat Formule 1-auto’s er vanaf volgend seizoen een stuk beter uitzien. Dat stelt Ferrari’s technisch directeur James Allison.

De Formule 1 heeft voor 2017 reglementswijzigingen ingevoerd die de bolides een agressiever en stoerder uiterlijk moeten geven, en volgens Ferrari’s technisch directeur James Allison is dat precies wat er zal gebeuren.

www.sutton-images.com James Allison (GBR) Ferrari Chassis Technical Director at Formula One World Championship, Rd6, Monaco Grand Prix, Qualifying, Monte-Carlo, Monaco, Saturday 28 May 2016.

Allison denkt dat de 2017-auto’s – waar Pirelli onlangs een concept van toonde (boven) – mooi worden.

“In de Formule 1 gaat functie boven vorm wat betreft het uiterlijk van de auto’s. Dat zie je er soms zeker aan af, ook al wil de meerderheid van de technische mensen toch ook graag dat deauto’s mooi zijn.”

“We willen daarom regels hebben die van zichzelf voor mooie auto’s zorgen, zodat we zelfs als we ons alleen op functie richten nog auto’s krijgen met een aantrekkelijk uiterlijk.”

“De regels voor 2017 zijn dan ook bewust opgesteld om ervoor te zorgen dat de nieuwe auto’s niet alleen enorm snel zijn, maar ook mooi”, legt Allison uit. “De dimensies en verhoudingen voor de 2017-bolides maakt ze zeer mooi.”

“Ook op de tekentafel zien ze er al goed uit, dus ik kan niet wachten om ze in actie te zien”, zegt Allison, volgens wie de Formule 1 met de nieuwe auto’s ook ‘afstand neemt van de auto’s met lelijke neuzen van een paar jaar geleden’.