James Allison, technisch directeur van Lotus, verwacht dat de rentree van Jérôme d’Ambrosio in de Formule 1 geen eenvoudige wordt. “Maar hopelijk scoort hij een paar belangrijke punten voor ons.”

Gisteren werd bekend dat de Belg, die al reservecoureur voor Lotus was, in Monza de geschorste Romain Grosjean mag vervangen. Een uitgelezen kans natuurlijk voor hem, nadat hij eind vorig jaar door Virgin aan de kant werd geschoven. Een goed resultaat kan D’Ambrosio zo weer onder de aandacht brengen van andere teams.

Niet alleen daardoor wordt het een lastig weekend, zo stelt Allison. “Dit wordt een zware uitdaging voor Jérôme”, zegt het technische kopstuk van Lotus tegen Formule 1-medewerker Adam Cooper. “Hij heeft de auto uiterst kundig bestuurd op Mugello. Dat is echter een compleet ander type circuit.”

“In Mugello rem je weinig, terwijl dat in Monza juist weer essentieel is. Hij heeft echter al de nodige ervaring en is bovendien een erg slimme knul. Dit is voor hem een enorme mogelijkheid om ons en de rest van de wereld te laten zien wat hij in huis heeft.”

“Ik weet dat hij absoluut het onderste uit de kan wil halen en hopelijk scoort hij een paar belangrijke punten voor ons”, besluit Allison.