Volgens technisch directeur James Allison heeft Ferrari de helft van haar achterstand op Mercedes goedgemaakt. Om de rest in te lopen, is er net zo’n stap nodig als het afgelopen winter heeft gezet.

In interview met Sky Sports constateert Allison dat Ferrari afgelopen winter ‘een goede stap in de juiste richting heeft gezet’. Dat blijkt ook wel uit de resultaten: in 2014 eindigde Ferrari als vierde in het constructeurskampioenschap, terwijl het daar nu op de tweede plek afstevent.

“We kunnen Mercedes dit seizoen alsnog niet echt angst aanjagen, maar hopelijk lukt dat in de toekomst wel. Om dat te doen moeten we komende winter net zo’n grote stap zetten als vorig jaar, dus dat is dan ook ons doel”, verklaart hij.

Nadat Ferrari afgelopen winter al een aanzienlijke sprong maakte, heeft de Scuderia haar auto en motor ook gedurende het seizoen flink verbeterd. Het verbeteren van de motor is dit jaar mogelijk door een maas in het reglement die voor 2016 vooralsnog is gedicht. Hoewel er nog onderhandeld wordt om het tussentijds doorontwikkelen van motoren misschien tóch toe te staan in 2016, maakt dit volgens Allison niet uit.

“Er zal snel duidelijkheid over volgen, maar ongeacht of dit mag of niet, hebben we een goede kans om volgend jaar competitief te zijn. En we hopen natuurlijk ook los daarvan gewoon een auto te construeren die gelijk aan het begin van het jaar goed is”, benadrukt het technische kopstuk van de renstal die zich volgens teambaas Maurizio Arrivabene ook al vooral op 2016 concentreert.