Bij Ferrari staan de gezichten na de Grand Prix van Canada op onweer: kopman Fernando Alonso haalde de finish niet en de zesde plaats van Felipe Massa was slechts een schrale troost.

“Alles ging mis”, luidt de duidelijke conclusie van Alonso, voor wie het aan het begin al duidelijk was dat het mis zou gaan, aangezien de start vanachter de safetycar zou gebeuren en het dus verplicht was om regenbanden te gebruiken, terwijl hij intermediates op dat moment de betere optie vond.

“En toen we daarna in de race vervolgens besloten de intermediates om te doen, begon het ineens enorm hard te regen”, treurt hij verder.

“Tenslotte was er ook de aanvaring met Jenson Button nog”, vertelt Alonso, voor wie dat in ronde 44 einde race zou betekenen: “Mijn auto stond vast op een kerb en ik kwam niet meer verder, wat erg jammer was. We hadden namelijk een goed racetempo te pakken en waren dus simpelweg zeer ongelukkig.”

Voor Massa valt er ook weinig te lachen. “Gezien de mogelijkheden die we hier hadden, kan ik niet tevreden zijn met de zesde plaats.”

“Mijn kansen op de zege of het podium verdwenen echter op het moment dat ik Narain Karthikeyan op een ronde probeerde te zetten”, verklaart Massa waarom het voor hem niet op zijn plek viel.

“Karthikeyan reed op de droge lijn maar ging erg langzaam. Toen ik vervolgens probeerde hem op het natte deel te passeren, versnelde hij en verloor ik de controle over de auto en raakte de muur.”

“Omdat de safetycar kort daarna op de baan kwam, kon ik gelukkig weer aansluiten en me terug knokken naar de zesde plek, maar ik ben nog steeds boos. We hadden hier gisteren namelijk onze beste kwalificatie van het jaar en zaten in de race bij de topdrie, totdat het dus allemaal verkeerd begon te gaan.”