*

Alonso: ‘Alles verloopt volgens plan’

Daan de Geus

Daan de Geus

31 oktober 2014 10:38

Alonso: ‘Alles verloopt volgens plan’
Racepictures

Fernando Alonso kan nog niks concreets over zijn toekomst zeggen, maar volgens de Spanjaard verloopt alles ‘volgens het ambitieuze plan dat ik in mijn hoofd heb’.

Alonso gaat naar alle waarschijnlijkheid aan het eind van het seizoen weg bij Ferrari, maar zijn vertrek is nog niet officieel bevestigd, net zoals er nog geen duidelijkheid is over naar welk team de tweevoudig wereldkampioen vertrekt, ook al lijkt McLaren zijn enige realitische bestemming.

In gesprek met de in Austin voor de Grand Prix van Amerika verzamelde pers hult Alonso zich wat zijn toekomst betreft echter wederom in nevelen. “Ik kan nog niets concreets mededelen, behalve dat ik een zeer ambitieus plan in gedachten heb.”

“Het plan waar ik mee rondloop, is zowel voor mijzelf als voor Ferrari absoluut het beste en ik denk dat het iedereen zeer enthousiast zal maken”, vertelt Alonso, die er zelf ‘in ieder geval heel blij’ mee is en verder herhaalt dat zijn plan – ondanks het mysterie – ook ‘heel logisch is’.

“Er doen al wekenlang zoveel geruchten de ronde, dat mijn uiteindelijke beslissing geen verrassing meer zal zijn tegen de tijd dat alles bekend wordt gemaakt”, verklapt de coureur die in ieder geval prijsgeeft dat hij de komende jaren hoe dan ook in een positie zal zitten om zijn derde titel te winnen.

Aan de suggesties dat zijn plan door ontwikkelingen op de rijdersmarkt achterhaald is geraakt, heeft Alonso verder geen boodschap. “Nee hoor, alles wat er de laatste twee á drie maanden is gebeurd, past precies binnen het plan dat ik heb uitgestippeld.”

“De buitenwereld moet gewoon nog even geduld hebben. Uiteindelijk zal alles duidelijk worden”, aldus de nummer zes uit het kampioenschap, die besluit met de mededeling dat een sabbatical in elk geval ‘onwaarschijnlijk’ is.

Contractperikelen
Volgens het Duitse Auto, Motor und Sport staat het vast dat Alonso Ferrari verlaat, maar duurt alles zo lang omdat het team en de coureur in de clinch liggen over (de hoogte van) de afkooppremie die de een aan de ander zou moeten betalen.

Alonso zou, aangezien zijn deal officieel nog doorloopt tot en met eind 2016, geld willen zien van de Scuderia, maar Ferrari zou niet willen betalen aangezien Alonso zelf zou hebben aangegeven dat hij wil vertrekken. Ook zou er onenigheid zijn over een vermeende ontsnappingsclausule.

Lees meer over

Alonso Ferrari Mclaren