*

Alonso: ‘Als ik besluit om terug te keren in de Formule 1, horen jullie dat wel’

Laurens Stade

Laurens Stade

9 augustus 2019 14:00

Alonso: ‘Als ik besluit om terug te keren in de Formule 1, horen jullie dat wel’

Oud-Formule 1-coureur Fernando Alonso zegt dat als hij terug wil keren in de Formule 1, dat hij dat meteen wereldkundig zou maken. Daarnaast is hij blij voor Honda dat de samenwerking met Red Bull goed verloopt en weerspreekt hij dat hij Sebastian Vettel niet zou mogen.

De afgelopen tijd namen de geruchten toe over een eventuele terugkeer van de tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1. Daarbij werden zelfs Mercedes, Ferrari en Red Bull genoemd. In een vraag-antwoord op Instagram reageerde de Spanjaard op de ontstane commotie.

”Ik ben verbaasd dat zoveel mensen ineens praatten over mijn terugkeer. Ik heb de best mogelijke seizoenshelft gehad, waarin ik kampioen ben geworden van het World Endurance Championship, en races zoals Daytona, Sebring en Le Mans heb gewonnen. Als ik op een dag besluit dat ik terug zal keren, horen jullie dat wel”, aldus Alonso.

Fernando Alonso won samen met Toyota de 24 Uur van Le Mans in 2018 en afgelopen juni voor de tweede keer. Foto: Motorsport Images

‘Blij voor Honda’
De tweevoudig wereldkampioen nam na vorig seizoen afscheid van de Formule 1, waarin hij zeventien jaar actief was. Zijn laatste jaren bij McLaren verliepen desastreus. Zijn relatie met Honda liep een enorme deuk op na een aantal negatieve opmerkingen over de Japanse motorleverancier.

Desondanks is hij blij dat het nu wel goed gaat met Honda bij Red Bull. ”Hele goede verbeteringen! Ik ben blij om te zien dat de jongens met wie we aan het begin nog lastig hadden, nu zo competitief zijn geworden. Datzelfde geldt voor Renault. Ik denk dat ze allebei een goede stap voorwaarts hebben gemaakt en dat de sport ervan zal profiteren de komende jaren”, aldus Alonso.

Lees ook: McLaren: ‘Alonso is vrij om andere mogelijkheden na te jagen, maar blijft bij de familie’

Fernando Alonso maakte er, samen met Sebastian Vettel en Lewis Hamilton, een show van na zijn (voorlopig) laatste Formule 1-race. Foto: Motorsport Images

‘Formule 1 blijft Formule 1’
De Spanjaard kwam na de Grand Prix van Hongarije ter sprake vanwege zijn lovende Tweet over het duel tussen Hamilton en Verstappen. Een journalist vroeg daarop aan Vettel of hij Alonso terug zou willen zien in de Formule 1, maar reageerde niet ontvangend. ”Het maakt mij weinig uit, volgens mij heeft hij me nooit gemogen”, aldus de Ferrari-coureur.

Alonso reageert daarop door te zeggen dat hij het ‘betreurt’ dat Vettel er zo over denkt. ”Ik heb het gehoord, en het is helemaal niet waar. We hebben altijd respect gehad voor elkaar en hadden een goede onderlinge relatie. Misschien was het vanwege de pers, of de situatie, maar ik herhaal dat het niet waar is”, aldus de 38-jarige Spanjaard.

In de vraag-antwoord gaat Alonso ook in op de vraag wat hij van de huidige staat van de Formule 1 vindt. ”De Formule 1 blijft de Formule 1. Tegelijkertijd zijn er wel nog problemen die al jaren voorkomen, zoals de verschrikkelijk grote verschillen. Gelukkig zijn er nog duels zoals die tussen Hamilton en Verstappen die het interessant maken.”

Lees ook: Newey: ‘Alonso was dichtbij deal Red Bull, zou naast Vettel net als Senna en Prost zijn’

 

 

 

Gerelateerd