Fernando Alonso begon zijn laatste weekend voor Ferrari veelbelovend met de derde plaats in de eerste vrije training, maar de tweede sessie moest hij gadeslaan vanaf de zijlijn. Zijn bolide hield er mee op.

“Dat is natuurlijk heel zuur”, deelt Fernando Alonso, voor de gelegheid rijdend met een afscheidshelm, zijn visie op zijn ‘uitvalbeurt’. “De omstandigheden tijdens de tweede vrije training komen het dichtst in de buurt van de omstandigheden zoals ze tijdens de race zijn, dus het is jammer dat ik die ervaring heb moeten missen. Mijn auto hield er in mijn twee rondje gewoon mee op. Hoewel de marshalls hun best hebben gedaan om de auto snel terug bij het team te krijgen, bleek er niet genoeg tijd meer om hem op te lappen.”

“In de eerste sessie daarentegen verliep alles vlekkeloos. De auto gedroeg zich precies zoals we dat op voorhand ingeschat hadden, maar omdat de temperaturen veel hoger lagen dan dat ze tijdens de race zullen zijn, is de verzamelde informatie amper van waarde. Om diezelfde reden zal ook de derde vrije training weinig zinvolle informatie opleveren.”

Teamgenoot Kimi Räikkönen, de Fin wiens seizoen meer dalen dan pieken kent, moest even op gang komen. Räikkönen worstelde tijdens de eerste vrije training met de balans van de auto die hij als ‘nerveus’ typeerde: “Tussen de twee sessies in kozen we voor een wat andere benadering van de afstelling, wat samen met de wat lagere temperaturen goed uitpakte.”

“Mijn beste rondje was niet perfect, dus ik had nog wat sneller gekund. Desondanks ben ik tevreden met de vooruitgang die we vandaag hebben geboekt. Het geleverde werk heeft zijn vruchten afgeworpen.”