*

Nieuws

Alonso: ‘Ben blij met dit weekend’

Daan de Geus

Daan de Geus

11 maanden geleden

Alonso: ‘Ben blij met dit weekend’

Fernando Alonso finishte als achtste in Brazilië en is daar blij mee. Volgens de Spanjaard was eigenlijk alles goed, behalve het gebrek aan vermogen van de Honda-motor.

“Onze auto was de hele race door fantastisch, maar we konden helaas niemand inhalen”, kaart Alonso aan in gesprek met Sky Sports Italia. Dat inhalen er niet in zat, komt volgens Alonso door de Honda-motor achterin zijn McLaren. “Het gebrek aan vermogen was verbijsterend”, zegt hij daarover.

“In die zin was het net zoals in Mexico”, doelt Alonso op de race van twee weken geleden, waarin hij tiende werd en naar eigen zeggen ook topsnelheid te kort kwam. “Ik zat hier op Interlagos een paar keer pal achter Felipe Massa in de laatste bochten. ‘Nu pak ik hem’, dacht ik telkens, maar zelfs met DRS lukte dat niet en liep hij bij me weg.”

Ondanks dat, is Alonso toch blij met het weekend in Brazilië, zo benadrukt hij. “We begonnen de race als zesde, lagen na de eerste bocht op de vijfde plek en finishten in de punten.”

Tegenover het Spaanse Movistar verklaart Alonso nog dat hij de vier punten van de achtste plaats op waarde schat, omdat McLaren eerder in het jaar ‘door betrouwbaarheidsproblemen en wat kleine dingetjes’ punten heeft laten liggen. “Vandaag ging alles echter goed en hebben we de finish gehaald. Deze punten zijn een mooie beloning voor het team.”

Dankzij de vier punten is Alonso overigens ook teamgenoot Stoffel Vandoorne voorbijgegaan in het WK. Alonso staat nu vijftiende met vijftien punten, Vandoorne zestiende met dertien.

Lees meer over

Alonso Mclaren