*

Alonso: ‘Ben te lang bij Ferrari gebleven’

Daan de Geus

Daan de Geus

21 augustus 2015 08:52

Alonso: ‘Ben te lang bij Ferrari gebleven’
Sutton Images

De huidige McLaren-coureur Fernando Alonso heeft toegegeven dat hij Ferrari eerder had moeten verlaten. Volgens de Spanjaard werd het een steeds treuriger verhaal voor hem bij de Scuderia.

In interview met CNN antwoordt Alonso dat hij ‘waarschijnlijk’ te lang bij Ferrari is gebleven. “Het was beter geweest als ik één of twee jaar eerder weg was gegaan”, zegt Alonso, die van 2010 tot en met 2014 voor Ferrari racete en in die tijd drie keer vice-kampioen werd, maar naast de hoofdprijs greep.

Alonso benadrukt wel dat hij ‘alleen goede herinneringen’ aan Ferrari heeft en er ‘mooie tijden’ heeft beleefd: “Al hebben we ons doel om kampioen te worden dus niet bereikt”, zegt de coureur die verder erkent dat het ‘een steeds treuriger verhaal werd’ voor hem bij de Scuderia.

Met en voor Ferrari is Alonso wel elke race tot het uiterste gegaan, vertelt hij. Van opgeven wilde de tweevoudig wereldkampioen, die in 2005 en 2006 titels pakte met Renault, ook lang niets weten. “Maar na vijf jaar telkens niet beter dan als tweede finishen, was het genoeg geweest.”

Door terug te keren naar McLaren, dat in het eerste jaar zit van een nieuwe samenwerking met Honda, heeft Alonso zoals hij beaamt een risico genomen. “Ik realiseerde me vorig jaar echter dat ik met Ferrari op korte termijn niet in staat zou zijn de dominantie van Mercedes te doorbreken.”

“Een volledig nieuw project, leek me de beste weg”, zegt de coureur die net als McLaren en Honda benadrukt dat ‘iets anders doen’ de enige manier is om Mercedes te slaan. Wat Alonso daarbij zeer waardeert, is dat McLaren als team één geheel is: “We winnen en verliezen samen.”

Lees meer over

Alonso Ferrari Mclaren