Fernando Alonso stuurt zijn Ferrari op vrijdag tot twee keer toe naar de derde tijd. Kimi Räikkönen heeft het verder naar achteren wat moeilijker.

Kimi Räikkönen zat er tijdens de eerste vrije training met een vijfde tijd nog redelijk goed bij, maar zakte enkele uren later verder terug in de tijdenlijsten. “We hebben tussen de trainingen door wat aanpassingen gedaan om onderstuur en tractieproblemen te ondervangen, maar dit had een averechts effect”, reageert hij na afloop. “We draaide de aanpassingen terug, maar we kregen de oude situatie er niet meer mee terug. Het zal ook deels te maken hebben gehad met de veranderde baancondities.”

Volgens Fernando Alonso was het zo’n vrijdag als alle anderen. Hij werkte zijn programma af, probeerde wat met de afstelling en testte enkele nieuwe onderdelen. ’s Middags vergeleek hij de beide bandencompounds, waarbij het hem opviel dat de zachte banden zich lang goed houden: “Van de hardere banden durf ik dat nog niet te zeggen, omdat we daar nog geen lange run op hebben gereden. Ik weet wel dat ze moeilijk op bedrijfstemperatuur te krijgen zijn.”

“Nu is het belangrijk dat we de data vertalen naar de juiste keuzes voor de rest van het weekend. Als het morgen regent zoals voorspeld, zal dit echter pas op zijn vroegst op zondag zijn vruchten af kunnen werpen.”