Fernando Alonso heeft overeenstemming bereikt met Toyota, en zijn werkgever McLaren, om dit jaar naast het Formule 1-kampioenschap ook het World Endurance Championship te betwisten, inclusief de prestigieuze 24 Uur van Le Mans. De Spanjaard jaagt op de ‘Triple Crown’, winst in de Grand Prix van Monaco, Indianapolis 500 en Le Mans. 

Alonso benadrukt dat de prioriteit bij de Formule 1 blijft liggen, maar gaat de extra uitdaging graag aan. “Mijn hoofddoel is om elke Grand Prix competitief te zijn”, stelt Alonso. “Maar ik steek mijn ambitie om de Triple Crown te behalen niet onder stoelen of banken. Vorig jaar heb ik de Indy 500 geprobeerd te winnen en kwam dichtbij, maar net tekort. Dit jaar geeft McLaren me de kans om in Le Mans voor de winst te strijden. Het is een zware opgave, maar ik voel me er klaar voor.”

Afgelopen weekend deed Alonso mee aan de 24 Uur van Daytona. Zijn Ligier van United Autosports was niet de sterkste auto van het veld, noch de betrouwbaarste, maar voor Alonso was het een goede generale voor Le Mans. Toyota is daar als enige overgebleven fabrieksteam topfavoriet. Alonso rijdt ook de overige races in het WEC, met uitzondering van Fuji, die samenvalt met de Grand Prix van Amerika.

Alonso vormt een team met voormalig Formule 1-coureurs Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima. De andere Toyota wordt bestuurd door Kamui Kobayashi, José Maria López en Mike Conway.