Ferrari-coureur Fernando Alonso hoopt dat het hem in Valencia meezit en hij zijn eerste zege van het jaar kan pakken, want hij denkt dat hij daar in zijn thuisland aanspraak op kan maken.

Hoewel de race in Valencia als de Grand Prix van Europa in de boeken staat, is de wedstrijd op het stratencircuit van de Spaanse kuststad voor Alonso bovenal zijn tweede thuisrace van het jaar.

“Het is een belangrijke race voor zowel Ferrari als mijzelf, terwijl het tevens een Grand Prix is waarin ik verwacht dat we competitief zullen zijn”, schrijft Alonso op de officiële Ferrari-website.

“We hebben de laatste twee races bewezen dat we in principe snel genoeg zijn om te winnen”, verklaart de Spanjaard verder. “We waren er met name in Monaco dichtbij, maar ik denk dat ik in Canada ook tot het eind van de race om de zege had kunnen vechten als ik niet was uitgevallen.”

“Ik hoop daarom dat ik in Valencia meer geluk zal hebben, al heeft het er me tot op heden niet bepaald meegezeten”, zegt de coureur die in 2008 de finish niet haalde en in 2009 en 2010 als zesde en achtste over de streep kwam.

“Ik geloof echter dat geluk en ongeluk elkaar aan het eind van een seizoen opheffen, en misschien gaat hetzelfde ook wel op voor edities van Grands Prix”, houdt Alonso de moed erin.

“Als dat inderdaad het geval is, dan zou het me erg gelukkig maken als de pech die ik vorig jaar heb gehad betekent dat ik dit keer juist geluk heb.”