Fernando Alonso erkent dat het niet zal meevallen de komende races te winnen, maar hoopt in ieder geval voor kampioenschapsleider Sebastian Vettel te kunnen eindigen.

Gevraagd of hij de komende twee races moet winnen om nog aanspraak te maken op de titel antwoordt Alonso: “Dat is geen realistisch doel. We hebben dit jaar pas twee races gewonnen, dus het is wat te ambitieus om te denken dat we de volgende twee races kunnen winnen.”

“Natuurlijk gaan we dat proberen, maar een realistischer doel is om voor Sebastian Vettel te eindigen. Dat is wat ons te doen staat de komende races. We moeten het gat dichten. Dat is de laatste tijd alleen in Silverstone gelukt, omdat hij uitviel. We moeten iets aan die situatie zien te veranderen.”

Dat er dan iemand anders voor hem eindigt, neemt Alonso op de koop toe. “Maar als we voor Vettel zitten, komen we op het podium. Zo goed is hij immers en zo competitief is Red Bull.”

Mocht Alonso niet in die opzet slagen, wordt het volgens hem tijd om het vizier te richten op 2014. “Als de achterstand blijft oplopen, moeten we aan volgend jaar gaan denken”, zegt de Ferrari-coureur. “Want met nog maar zes of zeven races te gaan wordt het moeilijk een enorm verschil goed te maken.”