De vrijdag was voor Ferrari een vrijdag als alle andere. De late regenval was eigenlijk de enige verrassing.

Fernando Alonso moest zich aan het eind van de dag tevreden stellen met een derde en een vijfde positie. “Een gewone vrijdag”, zo stelt de Spanjaard. “Het is moeilijk om nu al in te schatten wat we in de kwalificatie of de race kunnen.”

De regen die halverwege de tweede sessie naar beneden kwam, zorgde ervoor dat het Italiaanse team de droogweerbanden niet naar wens kon uitproberen in lange runs. “Daar tegenover staat dat we in de ochtend met succes nieuwe aerodynamische onderdelen hebben kunnen testen. Het is nu aan het team om de data goed te analyseren, zodat we een goede kwalificatie kunnen rijden. Dat is hier immers belangrijker dan op elk ander circuit”, besluit Alonso.

Felipe Massa was in de tweede training de snellere van de twee Ferrari-coureurs en was dan ook te spreken over zijn dag: “De regen was niet ideaal, maar dat is voor iedereen hetzelfde. Met alles wat we voor de buien hebben kunnen doen, hebben we een redelijk beeld van onze mogelijkheden dit weekend, al is het nog te vroeg om te gaan vergelijken met de concurrentie.”