McLaren-coureur Fernando Alonso vindt het belangrijker dat de auto eerst betrouwbaarder wordt, voordat het team gaat werken aan de performance van de MCL32.

Voor de aanstaande Grote Prijs van Spanje verwacht McLaren een aantal updates voor de auto, maar Alonso betwijfelt of het meteen effect heeft.

“Na een paar moeilijke races weet ik niet wat we dit weekend kunnen verwachten”, erkent hij tegen Motorsportweek. “We krijgen een aantal nieuwe onderdelen, maar we moeten ons niet te veel op de performance van de auto richten, voordat we de betrouwbaarheidsproblemen hebben opgelost. Dat is ons voornaamste doel.”

De Britse renstal kent een moeilijk begin van het seizoen en met name Fernando Alonso moet het ontgelden. De Spanjaard kwam kwam in de eerste drie races niet aan de finish en viel zelfs in de afgelopen Grand Prix van Rusland uit in de opwarmronde.

Alonso’s teamgenoot Stoffel Vandoorne kwam in Bahrein ook niet aan de start van de race, maar wist dit seizoen wel vaker te finishen dan zijn Spaanse teamgenoot. De Belg kampt ook voortdurend met (motor)problemen en kijkt nu vooruit naar de race op het Circuit de Catalunya in Barcelona.

“Ik ken het circuit vrij goed van andere races en natuurlijk van de testdagen voorafgaand aan het seizoen”, zegt hij. “We hebben er veel waardevolle data verzameld en we weten hoe de auto daar rijdt. Hopelijk kunnen we vrijdag met een positieve noot beginnen en goed weekend hebben.”