Fernando Alonso heeft eindelijk zijn eerste zege van 2011 op zak. De Spanjaard domineerde de tweede helft van de Britse Grand Prix en maakt daarmee zijn intenties duidelijk. Ferrari moet volgens hem zoveel mogelijk zien te winnen om titelkansen in leven te houden.

 

Daarvoor nam Ferrari vandaag de eerste stap. Alonso werd in het zadel geholpen door een zwakke pitstop van Sebastian Vettel. Daarna was de tweevoudig wereldkampioen sneller dan wie dan ook. Volgens Alonso is elke race vanaf nu een finale voor de titelkansen van Ferrari.

En dan is een beetje geluk mooi meegenomen. “Ik zag de problemen bij Vettel in de pits”, vertelde Alonso in de persconferentie. “Vervolgens kon ik eerder de baan op dan hem. Ik ging aan de leiding van de wedstrijd en kon wegrijden van de anderen.”

“Het was een lastige race. De omstandigheden waren wispelturig. De intermediates deden het op een gegeven moment niet meer, dus toen stapten we over op de slicks. Aanvankelijk ging dat niet goed, maar we werden steeds sneller.”

“In deze race mochten er geen fouten worden gemaakt omdat alles naast de baan heel nat was. De auto was vandaag snel genoeg voor de overwinning en het is eindelijk weer gelukt”, aldus de Ferrari-coureur. “

In de openingsfase werd Alonso echter nog een keer verschalkt door Hamilton. “In die fase was hij erg snel”, vervolgde de Spanjaard. “We stonden na die inhaalactie vierde maar bleven geduldig. Wij wisten dat onze tijd nog ging komen. Niet veel later kon ik Hamilton dankzij KERS en DRS weer inhalen.”

“Vervolgens kon ik de jongens van Red Bull aanvallen. Dat moeten we vanaf nu elke Grand Prix doen om onze titelkansen in leven te houden. Elke race is een finale en die moeten we zien te winnen. Onze benadering zal heel agressief zijn.”