Beide Ferrari-coureurs hebben zich een duidelijk doel gesteld voor het komende raceweekend: Fernando Alonso als Felipe Massa gaan allebei voor de winst op het circuit van Spa-Francorchamps.

Alonso, vierde in het WK, hoopt dat hij zijn goede vorm van de laatste paar races voor de zomerstop ook na de hervatting in België kan etaleren: “We zijn sinds Valencia aan een sterke reeks van goede resultaten bezig en ik wil dat graag doorzetten”, vertelt hij.

“We hebben wat nieuwe onderdelen voor onze auto die ons daarbij hopelijk gaan helpen”, vervolgt de Spanjaard, die weet dat zijn achterstand op kampioenschapsleider Sebastian Vettel door een slechte seizoensstart nog altijd immens is: “Maar dat betekent niet dat ik de handdoek in de ring gooi”, benadrukt Alonso.

“We komen namelijk naar elke race met de intentie om te winnen en dat zal in België niet anders zijn. Het team heeft bovendien keihard gewerkt om het gat met de koplopers te dichten, dus ik wil zowel Ferrari als de fans graag belonen met een goed resultaat.”

Net als Alonso hoopt ook Massa in Spa maximaal te profiteren van de competitieve en verder geüpdatete 150° Italia. “Ik zet dan ook in op een herhaling van mijn resultaat uit 2008, want toen won ik op Spa”, windt de Braziliaan er geen doekjes om.