Fernando Alonso zit niet bij de pakken neer. Hij is ervan overtuigd dat hij aan het begin van het Europese seizoen gewoon vooraan mee kan doen in het klassement.

Over de dramatische start van Ferrari in 2012 is inmiddels genoeg gezegd en geschreven. Zeker nu het Italiaanse team voor dit seizoen een betere auto gebouwd lijkt te hebben. Toch heeft Fernando Alonso na zijn uitvalbeurt in Maleisië minder punten dan op hetzelfde moment een jaar eerder. Toen zorgde een onverwachte overwinning in datzelfde Maleisië ervoor dat Alonso nooit echt de aansluiting verloor.

De tweevoudig wereldkampioen is er niet bang voor dat hij dit jaar niet meer aan kan haken, ondanks een achterstand van 22 punten op Sebastian Vettel. “Als we in achtereenvolgens China en Bahrein gewoon een goed weekend kunnen draaien, moeten we absoluut meer punten kunnen halen dan het totaal van 43 punten verleden jaar”, legt de Spanjaard uit. “Dat is ons doel.”

“Vorig jaar eindigde ik op de negende, respectievelijk zevende plaats in de Chinese en Bahreinse Grand Prix. Met de vorm waar we nu in verkeren, moet dat zeker voor verbetering vatbaar zijn. Ik zou graag in Europa arriveren met drie podiumplaatsen achter mijn naam. Het zou bovendien goed zijn voor ons moreel.”

Fernando Alonso is overigens niet bang voor een dominant Red Bull: “Zo verschrikkelijk veel beter dan de rest waren ze nou ook weer niet. Ze leggen regelmatig een spectaculair tempo aan de dag, maar we weten ook dat ze problemen hebben met hun bandenmanagement. Kijk maar naar Mercedes. De Duitse renstal was in Maleisië in staat de Red Bull-coureurs partij te geven. Ik denk dan ook dat ik evengoed op het podium had kunnen finishen.”

“Er zijn nog maar twee races verreden, met wisselende omstandigheden. Ik denk niet dat we van iedereen al het achterste van de tong hebben gezien. Met name in de kwalificaties niet. Wat dat betreft weten we nog niet zeker waar we staan”, besluit Alonso.