Het gat tussen Fernando Alonso en Sebastian Vettel bedraagt al 52 punten. De Spanjaard is daar niet blij mee en verzoekt daarom werkgever Ferrari om meer risico’s te nemen in de doorontwikkeling van de 150° Italia.

 

Alonso kon in Turkije geen vuist vormen tegen de Red Bulls. Een lichtpuntje: zijn eerste podiumplaats van 2011 was wél een feit. Al zal de tweevoudig wereldkampioen er van balen dat dat pas in de vierde race van het jaar is gelukt.

Blij is hij inderdaad niet. Als Ferrari volgens hem dit jaar nog kans wil maken op prijzen, dan moeten er meer risico’s genomen worden. “Ik denk dat Ferrari zijn werkwijze een beetje moet aanpassen”, meent Alonso. “We moeten meer risico’s nemen en innovatiever zijn. Vanaf dit moment wordt het tijd dat we nieuwe dingen gaan bedenken.”

De opmerkingen van de coureur uit Oviedo zetten geen kwaad bloed bij de ontwerper van de huidige auto, Nikolas Tombazis. “We realiseren dat we, om welke reden dan ook, in de ontwikkelingsfase geen agressieve houding hadden”, zei de Griek nog voor de Turkse GP. “We willen nu beter reageren en weer innovatief zijn. Daar lag de prioriteit de afgelopen twee jaar niet echt.”

Ondertussen denkt de technisch directeur van Ferrari, Aldo Costa, niet dat Ferrari snel weer wint. “In Barcelona zetten we waarschijnlijk een stap voorwaarts”, aldus de Italiaan tegenover Diario Sport. “We moeten echter meer races wachten voordat we voor de overwinning kunnen vechten.”