Ferrari-coureur Fernando Alonso noemt de zege die hij in Valencia heeft geboekt de mooiste overwinning uit zijn loopbaan, ‘want het geeft een fantastisch gevoel om in een Ferrari voor je thuispubliek te winnen’.

“Het valt me moeilijk om in woorden uit te drukken hoe ik me nu voel”, vertelt Alonso na afloop. “Een thuisrace winnen is gewoon zo ontzettend speciaal en bijzonder”, glundert de Spanjaard.

“In 2006 heb ik voor Renault in Barcelona gewonnen, maar dit is qua beleving en gevoel toch de mooiste overwinning uit mijn loopbaan. In een Ferrari voor de ogen van je vele fans winnen, valt namelijk niet te evenaren. Het geeft je echt een geweldig gevoel.”

“Wat ook nog meespeelt, is dat het een geweldige tijd is om een Spaanse sportman te zijn, aangezien het Europees Kampioenschap voetbal natuurlijk ook gaande is en alle Spanjaarden daardoor één zijn en extra hard voor hun landgenoten juichen.”

Alonso stapte nadat hij over de finish was gekomen ogenschijnlijk zelfs uit zijn auto om persoonlijk in de feestvreugde te delen, maar vertelt dat dit eigenlijk niet meer dan een gunstige bijkomstigheid was, aangezien hij zijn auto noodgedwongen aan de kant moest zetten: “We hadden een probleem met de auto, dus ik moest hem parkeren, maar gelukkig was het op een goede plek om gelijk een feestje te bouwen met de fans”, lacht Alonso, die de eerste coureur dit jaar is die twee races heeft gewonnen.