De 34-jarige Fernando Alonso denkt nog een aantal goede jaren in zich te hebben, maar hoe de Formule 1 zich ontwikkelt, zal mede bepalen hoe lang hij nog doorgaat.

Tijdens een event in zijn eigen museum antwoordt Alonso op de vraag van het Spaanse TVE hoe hij de staat en toekomst van de Formule 1 ziet, dat hij de auto’s van tegenwoordig ’te langzaam’ vindt. “Het is niet leuk meer ermee te rijden, maar ik heb hoe dan ook nog een aantal topjaren in me”, kijkt hij verder dan vandaag.

“Ik heb sowieso nog twee jaar te gaan en daarna zien we wel hoe mijn lichaam zich houdt”, vervolgt Alonso. “Ik ben sowieso erg benieuwd naar hoe de 2017-auto’s worden. Als ik daar eenmaal in heb gereden, zal ik verder denken over mijn toekomst”, verwijst hij naar de grootscheepse reglementswijziging die op komst is voor 2017.

Formula One Testing, Barcelona, Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain, Thursday 3 March 2016 - Fernando Alonso (ESP) McLaren MP4-31.

Alonso is van mening dat McLaren beter aan het nieuwe seizoen is begonnen dan een jaar geleden het geval was.

McLaren
Mocht hij over een paar seizoenen stoppen met racen in de Formule 1, dan zou Alonso graag nog eens Le Mans rijden en teruggaan naar de kartsport, zo vertelt hij. Vooralsnog wachten hem eerst in ieder geval nog twee seizoenen met zijn huidige team McLaren, waarmee hij tot en met eind 2017 een contract heeft.

Alonso heeft recentelijk aangegeven dat contract zeker uit te dienen en benadrukt ook nu weer dat hij gelukkig is bij McLaren. “Als coureur wil je natuurlijk altijd bij het team met de beste auto zitten – en op het moment is dat Mercedes – maar ik zit bij McLaren, waar iedereen zijn uiterste best doet mij gelukkig te maken, en dat ben ik ook.”

Na een rampzalig 2015 met McLaren en Honda ziet het er voor 2016 echter beter uit, stelt Alonso. “Dit seizoen wordt anders. Het is een stuk beter begonnen en we hebben een auto die, ondanks enkele beperkingen, goed is, terwijl me is verteld dat er meer verbeteringen aan komen. Ik ben vastbesloten er mijn beste jaar ooit van te maken.”