McLaren-coureur Fernando Alonso heeft hard uitgehaald naar zijn Honda-motor. Volgens de Spanjaard heeft de krachtbron ‘geen power’ en is hij bovendien ‘onbetrouwbaar’. 

De situatie bij het team van McLaren is nog altijd verre van rooskleurig. Kopman Fernando Alonso doet er nog een schepje bovenop en haalt hard uit naar Honda. “Wat betreft het chassis zitten we wel goed. We hebben alleen één probleem, en dat is de krachtbron. De motor heeft geen vermogen en hij is onbetrouwbaar. We gaan 30 km/h te langzaam op het rechte stuk. Op elk recht stuk. Als dat gebeurt kan je geen goed gevoel krijgen bij een auto. Alles voelt goed, totdat je een normale snelheid bereikt en dan weet je niet wat er gaat gebeuren.”

Verleden
Alonso noemt de huidige situatie vergelijkbaar met die van vorig jaar, toen McLaren ook al worstelde met de Honda-motor. De hoge verwachtingen voor dit seizoen werden al meteen de kop in gedrukt.

“Ik denk dat het dit jaar frustrerender is, omdat je met de nieuwe regels toch meer hoopt dat je het gat kan dichten met de rest. We moeten ons echt verbeteren, de situatie is verre van ideaal. McLaren is een groot team en heeft de sport jarenlang gedomineerd en heeft altijd meegedaan om het kampioenschap. Andere teams moeten weer bang worden als ze een McLaren voorbij zien rijden. Daar moeten we naartoe.”

Problemen
Door de vele kleine problemen die McLaren vorige week al ondervond, ligt het team volgens Alonso wel achter op andere teams. “We rijden nu gemiddeld veertig rondjes per dag, dus we zijn nu even ver als andere teams op dag twee al waren. Maar ik denk niet dat we ons zorgen hoeven te maken voor Australië. We zijn klaar om mee te doen op een hoog niveau, de vraag is alleen hoeveel vermogen we hebben.”